70 talet

Dem som upplevt 70-talet minns det till stor del som en underbar hyllning till fred efter ett årtionde av kaos och kaos.

AD

Det var – för många – funky kläder och glada komediserier.

Det var en chans att träffa dansgolvet och boogie oogie oogie 'til du mer bara inte kunde boogie.

Det var 10 år fullt av ändrar mode trender, från ljust färgade facklade byxor och tie-dyed tees fritid kostymer och bonden blusar.

Det var en tid när amerikanerna såg tillbaka och firade 200 år av frihet och såg fram emot en framtid fylld av spänning av utforskning av rymden och nya uppfinningar som skulle göra livet enklare och mer intressant.

I början av decenniet kostar bensin 35 cent per liter. I slutet var det nästan 90 cent.

Hem, i genomsnitt, kostar $ 24 000 i början av 1970-talet och om $58,000 1979. Amerikanerna gjorde 10.000 per år 1970 och tio år senare, skröt en genomsnittlig årsinkomst på $ 17 500.

De utgifterna ca 4 000 kr för en av dessa nya Datsuns från Japan och lite mer för sin amerikanska ekonomin bil. Och, naturligtvis, många av dessa bilar skulle en 8 track player, bara rätt för att lyssna på de senaste erbjudanden av Pink Floyd, AC/DC, drottningen och Aerosmith.

Naturligtvis, när de inte sjunga tillsammans med sina favoritlåtar, förare chatta med deras "bra kompis" på en CB radio, bara en av många växlande tendenser i 70-talet eran.

För kvinnor i 70-talet var det faktiskt ett decennium av förändring. Deras plats var inte längre enbart "i hemmet". Fler och bättre arbetstillfällen blev tillgängliga för dem av den kvinnliga övertalning och den sexuella revolutionen får dem att låta deras hår utan rädsla för att få ett "rykte".

Familjerna var glada med senast Jetsons-liknande tekniska uppfinningar. Färg-TV blev normen och var billigare än någonsin. Föräldrar och barn samlades runt tv: n att njuta av The Brady Bunch, The Waltons, lilla huset på prärien, Happy Days, Sanford och Son, Starsky och Hutch och Kojak, bara till namnet några.

TV-spelet gjorde sitt utseende för första tid med system som Atari och, senare, Intellivision.

I den var inte den enda plats som ändrats i tekniken för 70-talet. I kök började mikrovågsugnar visas, utformad för att underlätta matlagning middag för den mamma som inte längre vistas hem hela dagen rengöring hus och tenderar barnen.

Kalkylatorer kom också på scenen och den tidigaste av hemdatorer började göra ett utseende samt. Streckkoder gjort det lättare att kolla i mataffären och en annan typ av skanner, MRI maskinen, garanterade snabbare och mer exakt diagnos av en mängd sjukdomar och åkommor.

I en värld av popkulturen, 70s musik lämnade ett outplånligt märke på America. Disco – kort för franska "diskoteket" – KOM och tog USA – och världen – med storm.

Denna stil av musik influerad av funk och själ, införde ett antal nya artister till den lyssnande publiken av 70-talet eran, inklusive Bee Gees, KC och Sunshine Band, Gloria Gaynor, Van McCoy och Donna Summer. Filmer som "Saturday Night Fever" väckte stil vanlig popularitet.

Modet av 70-talet var – umm – olika. Vad kvinnor av 70-talet inte behövde ett par mil-vilda bell destillations; en closet full av mini, midi och maxi kjolar; massor av "hot pants"; Jeans med dekorativa patchar och metall dubbar, en kort kanin päls jacka; och många par plattform skor?

Män bar tre bit kostymer i ett antal konstiga färger, fet Slipsar, påpekade-krage skjortor i torrsubstans och utskrifter, och även tillfällig halsduken.

Båda könen klädd for a night on the town i föga smickrande, ofta tajt, blixtlåsförsedda overaller, påminner om Rymdåldern tecknade serier och science fiction pennsnärtningar. Det var en trend som vänster ingenting till fantasin!

Men för dem som växte upp i denna tid av förändring, 70-talet var oförglömlig. Det var fortfarande till stor del en tid om oskuld, när barnen kunde allemansrätten på gatorna med sina vänner utan rädsla, när lärare sjöng politiskt inkorrekt sånger i klassrummet och familjerna samlats varje natt att njuta av en måltid och tala om deras dag.

AD

Det var ett decennium som förvandlar tankarna till enklare gånger, när alla vi brydde sig om var vilken tid The Partridge Family sändes, what to wear på Black Sabbath-konsert och som att ta till premiären av "Love Story." Det var en tid att Le.