70 tals kläder

70-talskläder finns det mycket att lära sig om, tag en titt nedan bara.

1970 Valde kvinnor som de ville vara och om de kändes som bär kort mini kjol en dag och en maxi klänning, MIDI-kjol eller hot pants nästa dag - det är vad de gjorde.

AD

För eveningwear bar kvinnor ofta full längd maxi klänningar, kväll byxor eller glamorösa Grimma hals catsuits. Några av klänningar oozed Motown glamour, andra mindre så.

Vänster - två unga kvinnor i tjugoårsåldern tidigt på semester i Kanarieöarna c1972. Kort checken facklade kjol var mycket populär, som var empir av diamond kryssrutan mönster mini klänning. Höger - Grimma hals catsuit mönster av 1971. Exotiska och tropiska utskrifter var en reflektion av designers att få inspiration från utländska resmål.

För kväll på tidiga 1970-talet, antingen raka eller facklade riket linje klänningar med en sequined tyg bodice och exotiska ärmar var formatmallen för en dressy tillfälle.

En ofta slitna stilen var Granny klänning med hög hals. Stativ halsen var ibland cirkel-skorpa frilled eller spetsar trimmas. De har ofta gjort från en utskrift blomsterbinderi i en varm borstad tyg eller viskos crepe som draperats och samlade in riket linjeformat.

Höger - typiska kort och mini klänningar som bärs på en office-fest i 1972/3. Framtill bär en ung flicka en lång blommor granny klänning som täcker hennes knän.

En annan oerhört lyckad kväll formatmall på 1970-talet var Grimma neck dress, antingen maxi eller ovanför knä.
Vänster - svart Grimma hals klänning mönster av 1971.

Flickor kan på ett diskotek don hot pants. I motsats till avslöjar alla mini, en kvinna skulle plötsligt förbrylla män genom att helt täcka sitt ben och retort att mini klänningar var en exploatering, snarare än en befrielse av kvinnor.