70 tals möbler

Möbler från 70-talet var större och bylsigare än möbler från 1960-talet. Teak var fortfarande favorit virket under decenniet, även om tall var att få en allt hårdare medelklassens följande. Höstens färger var i populärt: brunt, beige och Havrevälling. Randiga tyger var populära.

70 tals möbler

70-talet hade sin andel av modenycker. Krom metallöverdragna tubulär stål möbler hade en kort period för att vara den senaste sak. I slutet av årtiondet började sockerrör och rotting möbler att vinna en liten efter. Både detta och tallen var mycket större under de följande två decennierna.

70-talet var fortfarande ett decennium när moderna var favorit utseende. Det var lite försök att återskapa tidigare, även om i ett decennium av motsägelser, reproduktion möbler hade en växande nisch efter.

Teak möbler med ett nytt utseende

Alla möbler i 70-talet hade en bylsigare känsla jämfört med 1960-talet. Allmänhetens kärleksaffär med teak visade inga tecken på slut. Denna matsal ange (vänster) är från 1971. Det visar den ökande trenden för lagring möbler. Detta var en nyhet i 50-talet och 1960-talet, men denna typ av möbler blev vanliga i många hem i 70-talet.

Stoppade möbler

Arm stolar och soffor i 70-talet var fetare. Färgerna på hösten var färgerna på valet. Brunt, guld och oatmeals var populära. Den typiska 70s ordförande hade stort Vadderat korv-formad vapen.

Ultra modern - 70 tals möbler

Människor som vill ha ett modernt utseende valde metallöverdragna tubulär kromstål i 70-talet. I början av decenniet var stolar som dessa höjden på mode. I slutet av 70-talet var de tillgängliga i varje lager av rabatt.

Tall möbler i 70-talet

I klar kontrast till tubulär stål hade Tall ett land stuga homeliness, som stämda väl med de sjuttiotalet intresse i forntida hantverk och upptäcka den förlorade förbi.

Tall möbler var en nischmarknad i 1960-talet. Terence Conran introducerade Tall i första Habitat butikerna 1964. Hans "Summa" intervallet var tillgängliga via postorder och i vissa exklusiva affärer även innan dess.

Ercol var en av första av de stora tillverkarna att införa en tall-rad.

Tall popularitet växte stadigt i 70-talet. Även då hade det fortfarande en huvudsakligen medelklassens efter. Tall byrå, rätt, blev ett måste-tillbehör för alla blivande medelklassens hemmafru i slutet av 70-talet.