70 tals hus

Hur såg heminredningen ut på 70-talet? Här får du lite fakta och information om 70-tals hus och heminredning från 70-talet.

AD

Heminredning på 1970-talet flyttade modern designkoncept från cutting edge in mainstream hem. Designmallar kombinerade trä, plast, glas och grafiskt mönstrade tyger att skapa visuellt stimulerande, om inte dörrar, interiör. Tapeter och paneling drev undan målade innerväggar. Möbler squatted låg på golvet, och ordet var täckt mattan från vägg till vägg.

Färger

1960-Talet anspråk på den "Psykedelisk eran" med färger som visades att briljans. Formgivare på 1970-talet tog paletten ned några takter, fokusverktyg ned eld-motorn röd till en mer subtil lila-röd eller brun-röd. Popsicle gröna gav vika för lummiga grön, paprika grön och andra mer naturliga nyanser. Blues förlorade sina neon reflexer, ersättas med ocean blue, blåbär, Robins ägg blå. Andra färger fortfarande spelade fet roller, till exempel mörk choklad brända orange och soligt gult. Skörden guld och Avocado Green identifieras fortfarande stjärnan spelare i 1970-talet färgpaletten.

Mönster

Kontroller, ränder och blommor mönster föll slås ut på 1970-talet, ersättas med grafiska, starkt stiliserade mönster. Vanliga former var vridna och böjda och fylls i med en mängd färger. Tyger och tapeter betonade den fortfarande kvardröjande känslan av psykedelisk av det föregående årtiondet, med vågiga linjer, koncentriska cirklar och tvinnade färgband för färg. Ett särskilt begrepp i mönster som är noga med 1970-talet är infantilized blomman där blomman reduceras till en serie av Riv-släpp formade kronblad i en cirkel, liknar ett barns konstnärlig återgivning.

Material

Plast, glas och metall spelade du framträdande roller i 1970-talet inredning. Äggformade plast stolar var inte begränsad till väntrum men hittades i äta i kök och slutade källare hela suburbia. Glas tabeller med metall Ben befolkade vardagsrum, vid sidan av och längst fram på soffor och stolar stoppade i vinyl eller läder. Metall-baserade golv lampor med plast nyanser stod högt i hörnen, vissa med flera lampor som skapat en myriad av skuggor över den grafiskt mönstrade papered väggar. Trä cabinetry och ram kompensera de svalare, svårare ytorna i 1970-talet design och mörka träslag för hög kontrast i designmallar fylld med blekare nyanser.

Texturer

1970-Talet erbjuder en studie i strukturmönster design, blandning av mjuk, ren visuella raderna av låg nära läder inredning med djup, cushiony utseende på rulltobak mattor, Slank känslan av glas och metall med visuella mjukhet relief tapeter; och i coola shine av plast med värme mörkt färgade trä. Design på 1970-talet åberopade kraftigt på visuella texturer och kontrast i dessa strukturer. När det fungerade var eye candy; När så inte är fallet, var det fullständigt förfärlig.

AD